Pontoon Blackjack spelregels

Pontoon Blackjack spelregels

De spelregels van Pontoon Blackjack zijn niet zo heel anders dan het normale blackjack spel. We vertellen je er graag meer over. We starten met de algemene regels om je dan te laten zien, waarin het Pontoon blackjack spel verschilt. Ook leggen we je uit, dat het een voordeel kan zijn bij je spel. Het Pontoon spel is trouwens bijna gelijk aan het normale spel. Het enige verschil is, dat je geen open kaart ziet van de dealer. In plaats van een open kaart is er dus geen open kaart van de dealer. Het wordt iets moeilijker om dus in te schatten wat de dealer heeft en hoe jouw kansen zijn op winst. Laten we je er meer over vertellen.

Pontoon Blackjack direct spelen

De Pontoon Blackjack spelregels

Het is goed om bekend te zijn met de regels. Hierdoor kun je de kaarten in jouw voordeel laten werken. Je weet wanneer je nog een kaart kunt vragen, wanneer niet en ook of je kunt splitsen. De kaarten kennen allemaal de waarde welke erop staat. De plaatjes (de heer, boer en de vrouw) zijn tien punten waard. Het aas is bij het spel elf punten waard of een punt. Je kunt hier in kiezen. Tien punten en het aas zijn samen de blackjack. Bij de Pontoon variant heet het een Pontoon. Het is de hoogst mogelijke combinatie. Het betekent helaas niet direct, dat ook jij gewonnen hebt. Wanneer de bank namelijk evenveel punten heeft als jij dan wint de bank.

Een andere belangrijke spelregel bij het Pontoon blackjack spel is, dat de bank minimaal 17 punten hebben. De speler dient minimaal 15 punten te hebben. Het is dus iets gemakkelijker voor de speler om te passen. De bank zal nog een aantal ronden meer moeten spelen. De kans, dat ze hierdoor kapot gaan is natuurlijk aanwezig. Een pluspunt voor de spelers. Wanneer de bank kapot gaat dan heeft de speler immers gewonnen.

Het spelverloop van blackjack

Het spelverloop

De kaarten worden geschud en vervolgens gedeeld. Iedere speler krijgt twee kaarten en de bank ook. Je kunt je eigen kaarten zien. Wanneer je twee dezelfde soorten kaarten hebt (twee heren of twee zevens bijvoorbeeld) dan kun je deze splitsen. Je begint dan met een extra hand te spelen. Hier moet je ook een inzet voor plaatsen.
Het is ook mogelijk om te passen. Wanneer je 20 punten hebt is het slim om te stoppen met spelen. Het is vervolgens afwachten of de bank evenveel of meer punten heeft dan jij.

Natuurlijk kun je ook om een extra kaart vragen (of meerdere extra kaarten) om zo tot een hoger aantal punten te komen. Ook dan is het belangrijk om meer punten te hebben dan de bank. Wanneer je meer dan 21 punten hebt ben je kapot en is het spel over. De bank heeft dan gewonnen en je hebt je inzet verloren.

Een sterk voordeel van het spel

Het is mogelijk om met het gratis oefengeld in een online casino te starten. Je kunt zo ontdekken hoe het spel gespeeld moet worden en hoe je prijzen kunt winnen. Wanneer je het spel onder de knie hebt, kun je met je eigen geld gaan spelen. Wanneer je een keer een ronde verliest dan hoef je niet bang te zijn. Doordat de ronden elkaar snel opvolgen is het mogelijk om je verlies om te buigen naar winst. Ken je limieten en speel gewoon door tot je weer wint. Heb je een slechte dag dan moet je bij je limiet stoppen. De kans is echter groot, dat de kansen zich keren en je met winst naar huis gaat. Zeker wanneer je gebruik maakt van een slimme strategie.

18plus
© 2024 | Pontoon Blackjack
€250 + 100 FS